Media

Vodafone mikt met overname mITE op koppositie in beheer zakelijke mobiele apparaten

Overname past in missie om potentieel van mobiel werken optimaal te benutten

Amsterdam/IJsselstein, 30 september 2015Vodafone Nederland heeft de zakelijke ICT-dienstverlener mITE overgenomen, een van de belangrijkste spelers in Nederland op het gebied van advies, verkoop, implementatie en ondersteuning van Enterprise Mobility Management. Enterprise Mobility Management (EMM) is de verzamelnaam voor het beheer en de beveiliging van mobiele apparaten in een zakelijke omgeving. Uit onderzoek van Vodafone blijkt dat de vraag naar dit soort diensten stijgt doordat de beveiliging van smartphones en tablets een van de belangrijkste punten op de IT-agenda is en bedrijven hun medewerkers buiten kantoor optimaal gebruik willen laten maken van de mogelijkheden die hun mobiele apparaat biedt. Daarnaast besteden zij het beheer van dit soort complexe diensten liever uit. De overname is een belangrijke stap in Vodafone’s strategie om het aanbod van vaste en mobiele zakelijke telecomdiensten verder te integreren en uit te breiden. 

Op dit moment gebruikt circa 20% van de Nederlandse organisaties EMM-diensten, zoals AirWatch of MobileIron. Onderzoeksorganisatie IDC meldde vorig jaar dat nog eens de helft van de Nederlandse organisaties de komende jaren een EMM-oplossing overweegt te implementeren. Productiviteitswinst is volgens hetzelfde onderzoek daarvoor de belangrijkste drijfveer. EMM stelt organisaties niet alleen in staat om de smartphones en tablets van hun medewerkers op afstand te beveiligen, maar het laat hun medewerkers onderweg ook efficiënter werken, bijvoorbeeld door het beheer van zakelijke apps en bedrijfsinformatie. Met EMM kunnen apps zoals Salesforce.com naar een toestel worden gepusht en hebben salesmedewerkers bijvoorbeeld altijd de meest actuele prijslijsten beschikbaar op hun smartphone of tablet.

One-stop-shop voor zakelijke klanten

De kennis en ervaring op het gebied van advies, verkoop, implementatie en beheer van EMM die mITE in de afgelopen tien jaar heeft opgedaan, sluiten naadloos aan op het bestaande EMM-portfolio en de mobiele en geïntegreerde zakelijke telecomdiensten van Vodafone. Zakelijke Vodafoneklanten kunnen nu bij één leverancier terecht voor een combinatie van al deze diensten, met één aanspreekpunt, één servicecontract en één rekening. Vodafone richt zich hiermee op zowel het mkb als de grootzakelijke markt; alle organisaties met meer dan 30 werknemers.  

“Bedrijven willen het potentieel dat het gebruik van mobiele apparaten in hun organisatie hen biedt, optimaal benutten,” zegt Alexander Saul, directeur zakelijke markt bij Vodafone Nederland. “Daarvoor is het belangrijk dat medewerkers hun smartphone of tablet voor veel meer gaan gebruiken dan alleen het checken van hun e-mail of agenda. Maar als als ze die apparaten intensiever gaan gebruiken, zijn goede bescherming van belangrijke bedrijfsinformatie en snelle en eenvoudige toegang tot relevante apps essentieel. We zien dat steeds meer zakelijke klanten hier om vragen. Ik ben blij dat we met de overname van mITE hen nu nog beter kunnen helpen op het gebied van Enterprise Mobility Management.” 

Mart Groot, ceo van mITE: “Onder de vlag van Vodafone zijn we in staat om de groeiende vraag naar Enterprise Mobility Management-oplossingen in de zakelijke markt te beantwoorden. Samen zullen we versneld de diensten uitbreiden en verder professionaliseren om op die manier de markt proactief te bedienen. We kijken ernaar uit om samen met onze nieuwe collega’s nog meer organisaties op een veilige en effectieve manier mobiel te laten werken.” 

Verdere versterking op zakelijke markt

De overname van mITE is een verdere versterking van Vodafone’s positie in de zakelijke markt voor mobiele en geïntegreerde telecomdiensten. In 2006 nam het The Network Factory over, waardoor zakelijke klanten ook voor vaste telecomdiensten bij Vodafone terecht konden. In 2010 ging de provider een samenwerking aan met Eurofiber, voor de uitrol van vaste glasvezeldiensten naar bedrijven. In 2012 volgde de overname van TeleSpectrum, waarmee Vodafone de ambitie heeft om marktleider in hosted telefonie te zijn. Vorig jaar volgde de overname van Nexct, een van de Nederlandse marktleiders in het implementeren van Unified Communications-diensten op basis van Skype for Business.

Over Vodafone Libertel B.V.

Vodafone Nederland is het tweede mobiele telecommunicatiebedrijf in Nederland op basis van omzet en winstgevendheid en heeft 5,2 miljoen klanten per 30 juni 2015. De hoofdkantoren zijn gevestigd in Amsterdam en Maastricht en er zijn kantoren in Eindhoven, Capelle aan den IJssel, Bodegraven en Amstelveen. Vodafone Nederland maakt deel uit van Vodafone Group, in omzet een van 's werelds grootste mobiele telecommunicatiebedrijven, met 449 miljoen mobiele klanten en 12 miljoen vaste-breedbandklanten per 30 juni 2015. Vodafone heeft mobiele netwerken in 26 landen, werkt samen met nog eens 55 mobiele netwerken wereldwijd en is actief als aanbieder van vast breedband in 17 landen. Voor meer informatie, ga naar www.vodafone.nl en www.vodafone.com.

mITE Systems tekent alliantie contract met Mobco, Nomasis en EBF

Om samen sterker te staan op het gebied van Enterprise Mobility in Europe gaan mITE Systems (NL), Mobco (B), Nomasis (CH) en EBF (D) samen een alliantie aan onder de naam The EMEA, The Enterprise Mobility Expert Alliance.

Door de samenwerking zullen de 4 experts betere dienstverlening kunnen leveren naar hun klanten. Uitwisseling op het gebied van technische informatie (upgrades, functionaliteiten, best practices, etc.), delivery, service portfolio, marketing, vendor relaties en meer zullen gaan zorgen voor een een bredere en kwalitatief betere service naar alle klanten.

Vandaag bundelen zij hun krachten via “EMEA” of Enterprise Mobility Expert Alliance.

De EMEA alliantie zal zo het grootste team van mobility experts in Europa verenigen, dit heeft de volgende voordelen voor de klanten van elk van de leden van de alliantie:

 1. Betere en snellere dienstverlening dankzij een efficiënte uitwisseling van technische informatie tussen de leden van EMEA.
 2. Lokaal wordt internationaal, met mobility expertise in de aangesloten landen door een vertrouwde partner.
 3. Uitgebreider mobile IT portfolio van producten en diensten.

 

Peter-Marc Krombos, consultant bij mITE Systems BV, wereldwijd de eerste ATP voor MobileIron

IJsselstein, 13 maart 2015

’s Werelds eerste Authorised Trainings Partner voor MobileIron

mITE Systems is al een aantal jaren een vaste partner voor MobileIron in Nederland. Vanuit onze Academy voor Enterprise Mobility, onderdeel van mITE Systems, gaven we al trainingen aan onze MobileIron klanten, maar vanaf vandaag kunnen we met trots melden dat Peter-Marc Krombos, consultant en trainer binnen mITE Systems, nu officieel de eerste ATP’er is van MobileIron wereldwijd.

Wat betekent dit voor u en ons?

Als ATP’er hebben we de officiële goedkeuring vanuit MobileIron voor het geven van de Fundamentals en Support Specialist trainingen. Dit kan rechtstreeks via de Academy voor Enterprise Mobility of via de MobileIron University. Daarnaast kunnen we de trainingen van de MobileIron University eventueel overnemen.

Over mITE

mITE staat voor Mobile IT en Telecom. Het bedrijf is specialist op het gebied van Enterprise Mobility oplossingen voor bedrijven. mITE biedt advies, opleidingen, consultancy, projectmanagement, implementatie en operationeel management van smartphones, tablets, mobiele applicaties en “bring-your-own-device” (BYOD). mITE’s diensten zijn erop gericht bedrijven succesvol te laten werken met mobiele technologieën om Het Nieuwe Werken te realiseren, en deze te beheren tijdens elke fase van de mobiele lifecycle. Hierbij staan de ambities, de informatie- en communicatiebehoeften van de klant centraal. mITE is een Nederlands bedrijf en heeft in de afgelopen 12 jaar meer dan 300 bedrijven geholpen met het faciliteren van mobiel werken.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mITE Systems B.V.            

Kronenburgplantsoen 10

3401 BP  IJSSELSTEIN (UTRECHT)

 

Contactpersoon: Kim Döll, manager Marketing & Communicatie

Telefoon: 085 – 4010380

Mobiel: 06-24987615

Email: k.doll@mite.nl

Website: www.mite.nl

 

 

 

Waarom waren organisaties terughoudend in hun mobility-beleid?

strategie_schaken

In het eerste deel van deze tweedelige serie lieten Computable experts weten dat grote organisaties het afgelopen jaar veel tijd en aandacht hebben gestoken aan het creëren van een mobiliteitsbeleid. Maar niet alle organisaties zijn hier aan toegekomen.

Het is niet zo dat enterprise mobility bij die organisaties helemaal niet speelt. In 2014 zijn namelijk verreweg de meeste organisaties vooral druk geweest met het ontsluiten van mobiele toestellen op het bedrijfsnetwerk op basis van Mobile Device Management (MDM) of Enterprise Mobility Management (EMM) oplossingen, zegt Richard van Lent, mede-eigenaar en verantwoordelijk voor BD binnen mITE Systems. ‘Maar er is vooralsnog weinig aandacht geschonken aan de mobiele bedrijfsstrategie.’ Ook Victor van der Hulst, Managing Consultant Mobile bij VX Company, is van mening dat er nog genoeg organisaties zijn die niet zijn begonnen aan het opstellen van een mobiele strategie. Zo zegt hij dat het merendeel van de organisaties die hij in 2014 heeft gesproken, nog terughoudend zijn in het ontwikkelen van een BYOD-beleid en mobiele strategie.

Klik hier om het complete artikel te lezen.

 

 

Hoe gingen organisaties dit jaar aan de slag met hun mobiele strategie?

plan_doolhof

Een jaar geleden werd voorspeld dat veel organisaties zich in 2014 bezig zouden gaan houden met het opstellen van een enterprise mobility beleid en dat mobiele strategieën zouden worden ontwikkeld om innovatiever te kunnen zijn. ‘In 2014 is het voor de meeste organisaties wel duidelijk geworden dat het ontwikkelen van een mobiele bedrijfsstrategie en invulling geven aan een pragmatisch- en werkbaar mobiel (BYOD)beleid, belangrijke randvoorwaarden zijn om mobiel werken binnen- en buiten de eigen organisatie succesvol te maken', zegt Richard van Lent mede-eigenaar en verantwoordelijk voor BD binnen mITE Systems. Ook Gregor Hendrikse, Senior Technologie Consultant bij Verdonck, Klooster & Associates, merkt dat het thema mobiele strategie erg leeft en in 2014 op grote schaal is opgepakt. ‘Men heeft geleerd van diverse mobiele pilots die in het recente verleden zijn uitgevoerd en heeft nu behoefte om op strategisch niveau keuzes te maken en deze te borgen in een strategie en beleid.’

Voor het complete verhaal klik hier

 

Het gebruik van iPads in bedrijven wordt de komende tijd veel aantrekkelijker. Het gerechtshof Amsterdam heeft namelijk bepaald dat de iPad als een communicatiemiddel moet worden aangemerkt en daarom belastingvrij kan worden verstrekt aan werknemers. Bedrijven kunnen daardoor gemakkelijker een iPad ter beschikking stellen aan hun medewerkers, zonder dat ze er loonheffing over hoeven te betalen. Eerder besloot de rechtbank in Haarlem nog dat de iPad moet worden gezien als een computer, maar in hoger beroep werd anders beslist. Een iPad is een communicatiemiddel, bedoeld voor internetten, e-mail en berichtenverkeer.

De zaak kwam waarschijnlijk aan het rollen door RTL, die van de Belastingdienst in 2012 een naheffing loonbelasting kreeg omdat ze tablets aan hun medewerkers hadden verstrekt. RTL dacht dat de iPads onder de werkkostenregeling vielen, maar de Belastingdienst was het daar niet mee eens. In de maanden die daarop volgden, bleek dat de Belastingdienst nogal willekeurige regels hanteerde over de vraag of er loonheffing betaald moet worden over een iPad van de zaak. In maart 2014 werd bekend dat tablets er een wetswijziging in de maak is waardoor tablets groter dan 7-inch straks fiscaal aftrekbaar zijn.

Maar nog voordat die wetswijziging is doorgevoerd, komt het Gerechtshof Amsterdam met een uitspraak die het verstrekken van tablets een stuk makkelijker maakt:

Een iPad is een communicatiemiddel in de zin van artikel 15b, eerste lid, aanhef en onderdeel f van de Wet op de loonbelasting 1964 en geen computer in de zin van artikel 15b, eerste lid, aanhef en onderdeel s, van die wet.

Als de iPad onder het begrip communicatiemiddel valt, dan kan de iPad belastingvrij worden verstrekt als het zakelijk gebruik mee dan 10% is. Is de iPad een computer, dan kan deze alleen belastingvrij worden verstrekt als de iPad geheel of nagenoeg geheel (90%) zakelijk wordt gebruikt. Zo niet, dan moet er alsnog loonbelasting worden geheven. Het hof oordeelde dat het schrijven van langere teksten niet als communicatie aan te merken is. Ze vonden dat bij een iPad de invoer van langere teksten op het schermtoetsenbord aanzienlijk minder vlot verloopt dan bij computers.

Het touchscreen – zodra daarop het toetsenbord verschijnt – en invoermogelijkheden van de iPad zijn naar het oordeel van het hof dusdanig beperkt in vergelijking met desktop-PC’s en laptop-computers dat de iPad niet als een computer kan worden aangemerkt.

Goed nieuws dus, voor bedrijven die nog twijfelden over de aanschaf van iPads voor hun medewerkers. De discussie of er extra loonheffing moet worden gerekend is met de uitspraak van het gerechtshof definitief beantwoord.

Bron: Rechtspraak.nl

"Wie ontsluit The Internet of Things voor het grote publiek?" Lees hier het artikel van Richard van Lent in Telecommagazine:

http://issuu.com/channelbv/docs/telecommagazine_4_2014/1

Much has been written, blogged and discussed already about the pro’s and con’s of Samsung’s Knox proposition. But before diving into this much debated subject it is worthwhile to take a more holistic view of mobile devices in general and their anatomy. Within the enterprise mobility landscape there are two distinct kind of species; the “Open” versus the “Closed” mobile device architectures.

Figure-1.

Figure-1 illustrates your typical high-level open-architecture evolved mobile device based on a simplified Android stack. Most of the architectural software aspects are in the public domain and multiple device vendors like Samsung have adopted this software architecture. As the potential drawbacks of open-architecture public domain software are already well documented, we won’t reiterate all of them. However, we will highlight two of the most critical ones; system integrity during operations (runtime) and data security.

 Figure-2.

Figure-2 illustrates an example of your typical high-level closed-architecture evolved mobile device based on a simplified iOS stack (in this picture the device manufacturer is obvious). Like the open-architecture concept, the closed-architecture has some profound challenges of their own like less flexibility and vendor/device lock-in. However, mobile devices with a closed-architecture concept have some important benefits over open-architecture devices, including runtime integrity of the operating system, data security and encryption/containerisation at OS level. Of course, both species have their traditional supporters and enemies (rational & emotional) when it comes to the evolution of technology, functionality, end-user experiences, costs and data security!

It is clear that the “collective-we” currently have no real clue which species will prevail in the technology evolution race. Luckily, enterprises have recognised this as well and basically are in the process to allow both species on their corporate infrastructures using MDM/EMM tooling to ensure controlled and secure access to corporate data/assets by applying corporate policies on both open- and closed platforms – see figure-3.

Figure-3.

Most, if not all, premium MDM/EMM tools provide various mechanisms for data- and application protection. These tools have been outlined in great detail by the MDM/EMM vendors and the analyst community,  so no further explanation is needed here. However, in the MDM/EMM ecosystem there is a common feature: the need to create a virtual encrypted container to separate corporate data- and applications from the private/personal data- and applications through the MDM/EMM client application on (primarily) open-architecture devices.

Figure-4.

This is predominantly the MDM/EMM approach to address the trend of having employees using their private (consumer) devices for business purposes as well. This consumerization trend - and related topics like BYO & CYO - have been (and still are) described, blogged and discussed at great length, (and also have their group of supporters and opponents). So why does figure-4 still has a white-spot? It seems that MDM/EMM addresses only one of the two key concerns we mentioned earlier: data security. It still doesn’t address core operating system integrity checks and balances which are by nature more profound and challenging with open-architecture mobile devices. What does it require to make an open-architecture mobile device appear like a “closed” one?  

This is where the Samsung’s Knox proposition addresses the operating system integrity - beyond the realm of addressing this challenge in the software- and memory stack. Samsung’s Knox also integrates into the firmware- and hardware layers as well to ensure operating system integrity. One could argue that the Knox proposition should have been made device independent. In a way, Samsung Knox creates a closed-architecture mobile device based on an open-source OS - see figure-5. Of course, there are always dependencies and they won’t disappear leveraging open-source code.

Figure-5.

Is Samsung’s Knox proposition a viable solution towards the future? Let’s look at some facts. First of all, Samsung Knox works with all the key MDM/EMM vendors: to some extent this is a mandatory requirement for running Knox properly. Samsung creates its own secure business container through Knox (a true dual-persona device). Samsung has introduced Knox-2.0 to become more “at-par” with some other closed-architectures in the market: at some levels, even surpassing them. Samsung reports to have implemented over 25 million Knox users globally already. Their recent an-nouncement with DMI - delivering managed mobility services for enterprise customers in the cloud - clearly reiterates the fundamental importance of having Knox technology available in the first place.

However, a multi-OS strategy (supporting both open- and closed architecture devices) is needed to broadly address enterprise customer’s requirements. At present, Samsung’s Knox is positioned best as a technology to make your open-architecture (consumer) device a closed enterprise ready (business) device as well and provides an extensive set of powerful EMM capabilities. In the market there is almost always a premium to be paid for closed-architecture devices. However, the Galaxy-S5 (without Knox installed) and iPhone-S5 are more or less “at-par” from a price level perspective.

Enterprise prospects and customers will ask the very basic question; why does a Samsung Knox-enabled device carry a premium over closed-architecture devices (i.e. iOS)? To properly provide an answer requires a value proposition which goes beyond creating a true “dual-persona” mobile device with system integrity monitoring, data security and other features. Part of the answer also should include outlining Samsung’s recently announced cloud strategy, its differentiators over current solutions already available and the concrete benefits to business customers. It should not be surprising that the enterprise mobility market and the evolution of technology can be very Darwinian - it is not the strongest or best-in-class who will win in the mobility market. The clear winners in enterprise mobility will be those who can adapt quickly to the changing market requirements and customer demands. And Samsung - with its execution power and business agility -  is no stranger to the winner’s circle: they know how to adapt!

Consolidatie in de Enterprise Mobility markt – begrijpt u het nog? – en wat gaat dit betekenen? 

Sinds eind 2010 hebben een aantal jonge- en ambitieuze bedrijven zich in de Enterprise Mobility markt gepositioneerd als serieuze MDM (Mobile Device Management) spelers. Bedrijven als MobileIron, Good Technologies, Fiberlink, Airwatch en Zenprise genoten tot 2010 nauwelijks bekendheid. Al deze bedrijven hadden tot aan de consolidatie van de afgelopen 14 maanden twee zaken gemeen; een laserscherpe focus op de Enterprise Mobility markt en extern gefinancierd. En al deze jonge bedrijven staan in het leader kwadrant (de bekende vijf) van Gartner gepositioneerd.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat haast alle grote gevestigde namen in de ICT industrie het mobiliteitsgeweld van de smartphones en tablets de afgelopen drie jaar nauwelijks hebben kunnen volgen - laat staan oplossingen hebben weten te creëren die “de bekende vijf” al serieus hadden doorontwikkeld.

Door de integratiemogelijkheden van deze MDM oplossingen met andere pakketten (leveranciers) voor netwerkoplossingen, file collaboration oplossingen, beveiligingsoplossingen en applicatie beheeroplossingen is deze jonge industrie vrij snel geëvolueerd richting het bieden van geïntegreerde (EMM – Enterprise Managed Mobility) oplossingen voor enterprise organisaties – (zie figuur hieronder).

En dit alles gebeurde in een tijdsbestek van nog geen drie jaar. Het komt ook niet als een verrassing dat een aantal grote ICT spelers hebben gekozen voor de weg van de minste weerstand – overnames (bij gebrek aan fantasie en/of visie/innovatie of erger, het hebben van een duidelijke Enterprise Mobility portfolio strategie). Na SAP, die in 2011 Sybase (Afaria – MDM) acquireerde, was Citrix de eerste partij die kleur moest bekennen en nam Zenprise over in januari 2013 gevolgd door IBM in november 2013 met de overname van Fiberlink. VMware nam precies een jaar later Airwatch over (januari 2014). Binnen een jaar tijd zijn drie van de “bekende vijf” van de markt gehaald.  

Er zijn uiteraard genoeg redenen te verzinnen waarom grote ICT onderneming kleine succesvolle marktpartijen overnemen – dagelijkse kost in Silicon Valley. Het is echter zeer opvallend dat geen van deze grote ICT spelers in staat is gebleken zelfstandig deze snelgroeiende markt adequaat te adresseren met een eigen visie, oplossingen en innovaties – anders dan het produceren van voorbeeldige marketing verhalen met weinig tot geen relevante inhoud. Het is daarnaast geen geheim dat ongeveer 50% van alle acquisities mislukken! Kortom, overnames zijn in deze snel groeiende en veranderende markt geen garantie voor succes en continuïteit.

Enterprise Mobility - momenteel goed voor $75 miljard dit jaar met een geschatte CAGR van 26% voor de komende jaren -  is een markt waar je als bedrijf in staat moet zijn om zeer snel productveranderingen door te voeren om mee te kunnen (blijven) doen in het mobiliteitsgeweld tussen titanen als Apple, Google, Samsung en een opkomende partij als Huawei. Een vaak gehoord argument van de grote ICT spelers is het leveren van continuïteit (lees grote bekende naam ≠ product continuïteit & innovatie!).  Of integratie/aanvulling met/op andere productlijnen (lees andere focus ≠ EMM focus!).

Uit de praktijk moet maar blijken waar de ware intenties liggen bij deze overnames, en of de huidige EMM oplossingen ook daadwerkelijk professioneel worden doorontwikkeld tot een volwassen EMM portfolio aan producten en diensten. Daarnaast hangt er nu een duidelijk label (Brand) aan de geleverde oplossingen van de overgenomen partijen die wellicht naar de toekomst toe minder makkelijk integreren met producten die een andere Brand vertegenwoordigen (de bekende vendor lock-in).

Blijven Good en MobileIron over om vooralsnog  100% EMM oplossingen te bieden die onafhankelijk van andere technologieën geïmplementeerd kunnen worden. Het ziet er dan ook naar uit dat deze twee partijen voorlopig hun eigen strategie willen blijven volgen in de EMM markt gezien de recentelijke overname van Boxtone door Good Technologies en de aankondiging van MobileIron om IPO (Innitial Public Offering) te gaan. De intenties en ambities van MobileIron liggen voor deze markt overigens zeer hoog en is ook begrijpelijk als je kijkt naar de samenstelling van het managementteam en hun achtergrond.

En ja, er is in deze markt altijd ruimte voor een aantal andere spelers waarbij vooral Microsoft, met de recentelijke aankondiging van hun EMS (Enterprise Mobility Suite) oplossing en Windows Phone 8.1, serieus inzet op de Enterprise Mobility markt. Microsoft is overigens een van de eerste partijen die al sinds eind jaren ’90 pogingen heeft ondernomen om mobiliteitsproducten succesvol in de markt te zetten.

Maar ook voor een titaan als Microsoft geldt dat de Enterprise Mobility markt per definitie een “multi OS” spel is en dat betekend dus (leren) samenwerken met andere leveranciers in het Enterprise Mobility segment om relevant te blijven en niet te vervallen in een mastodont.

Een “one-size-fits-all” propositie doet het altijd erg goed op papier en power point, maar blijkt in de praktijk nauwelijks haalbaar en uitvoerbaar en gaat veelal gepaard met heel veel aanpassingen en extra kosten/tijd binnen de bestaande infrastructuren.

Zoals eerder vermeld, is deze markt nog volop in beweging en alles behalve volwassen. Het is een illusie binnen Enterprise Mobility om zelfs als grote speler te denken dat je een totaaloplossing in de markt kunt aanbieden die alle mobiliteitsvraagstukken oplost. De complexiteit, de integratie uitdagingen en de snelheid waarmee de technologische ontwikkelingen momenteel plaatsvinden gecombineerd met de groeipotentie van deze markt zorgen ervoor dat er steeds meer leveranciers, SIs en ICT bedrijven zich in deze markt beginnen te roeren.    

Consolidatie in de Enterprise Mobility markt is nu een feit. Echter, volledige integratie van de technologieën van de overgenomen partijen met de verschillende productlijnen van deze grote ICT spelers zal voorlopig nog enige tijd in beslag gaan nemen en richten zich, op basis van de recentelijke gesprekken die met deze spelers zijn gevoerd, voornamelijk op de infrastructurele laag (NAC, SIEM, Identity Management, SSO, End-Point Oplossingen etc.) en veel minder op de services, informatie- en applicatiemanagement lagen – (zie figuur hieronder).

Een duidelijke en heldere “product-roadmap” van deze nieuwe spelers zou de markt kunnen helpen om het toekomstplaatje beter te begrijpen van hoe de verschillende productlijnen geïntegreerd gaan worden en wanneer. Daarnaast zijn er ook de standaard acquisitie uitdagingen zoals de integratie op strategisch, organisatorisch en operationeel niveau – tja, blijft lastig en kost vooralsnog veel tijd & geld.

Het zal geen verrassing zijn dat de Enterprise Mobility markt, en de evolutie van deze markt, tekenen vertonen die erg Darwinian overkomen – het gaat in deze markt niet over wie de sterkste, de grootste of het beste is.

Partijen die met de juiste focus, aanpassingsvermogen en de bereidheid tonen om met andere leveranciers samen te werken en de klantvraag adequaat en flexibel kunnen vertalen in kwalitatief hoogwaardige oplossingen zullen in deze jonge- en onvolwassen markt overwinnen! De echte strijd in deze markt is maar net begonnen om “mobiel-tenzij” bij klanten op een volwassen en duurzame manier binnen de verschillende bedrijfsprocessen en toepassingen in te gaan vullen.

Wordt vervolgd…

Introducing Samsung KNOX.

Heeft u interesse in KNOX? Neem dan contact op met mITE en vraag naar ons pilot pack. Deze pilot van mITE is powered by Samsung en houdt in dat u een pilot kun aanvragen voor 30 dagen, inclusief licenties en 2 mobile Samsung devices.

Collega Jaap Noorda heeft meegewerkt aan het artikel "Tablets op het netwerk; de voor- en nadelen" van Computerworld.nl.

In dit artikel vertelt Jaap o.a. over de beveiligings- en beheersproblemen bij tablet- en smartphonegebruik op het werk.

Wilt u het hele artikel lezen? Ga dan na het tabblad Media/Downloads en download hier het hele verhaal.

mITE Systems BV, de Nederlandse Enterprise Mobility specialist, start per 1 april 2014 met de Academy!


IJsselstein, 24 februari 2014

De Academy, het initiatief voor certificering

Met ingang van april 2014 start mITE Systems, naast het geven van de reguliere producttrainingen, met haar Academy initiatief om voor de verschillende enterprise mobility oplossingen klanten, partners en resellers officieel te gaan certificeren.

Dit initiatief is vooral ingegeven vanuit onze leveranciers die deze activiteiten in toenemende mate willen uitbesteden aan een kennis partij als mITE Systems.  

In de komende maanden wordt hard gewerkt aan het curriculum “enterprise mobility” waarbij in eerste instantie naar drie verschillende deelgebieden wordt gekeken zoals:

EMM – Enterprise Managed Mobility

MFM – Mobile File Management

MCM – Mobile Connectivity Management

In een later stadium zal ook MAM (Mobile Application Management) aan het “enterprise mobiltiy” curriculum worden toegevoegd.

Met deze additionele activiteiten maakt mITE Systems een volgende belangrijke stap in de professionalisering van deze dynamische markt en het overdragen en actief delen van kennis en best-practices.  

Over mITE

mITE staat voor Mobile IT en Telecom. Het bedrijf is specialist op het gebied van enterprise mobility oplossingen voor bedrijven. mITE biedt advies, opleidingen, consultancy, implementatie en operationeel management van smartphones, tablets, mobiele applicaties en “bring-your-own-device” (BYOD). mITE’s diensten zijn erop gericht bedrijven succesvol te laten werken met mobiele technologieën om Het Nieuwe Werken te realiseren, en deze te beheren tijdens elke fase van de lifecycle. Hierbij staan de ambities, de informatie- en communicatiebehoeften van de klant centraal. mITE is een Nederlands bedrijf en heeft in de afgelopen 10 jaar meer dan 180 bedrijven geholpen met het faciliteren van mobiel werken.

Voor meer informatie: 

mITE Systems B.V.                                                                                                                            

Kronenburgplantsoen 10

3401 BP  IJSSELSTEIN (UTRECHT)

Contactpersoon: Angelina Scheper, manager Operations

 

Telefoon: 085 – 401 03 80

Mobiel: 06 – 31 77 45 09

Email: a.scheper@mite.nl

Website: www.mite.nl

PERSBERICHT

 mITE Systems B.V., de Nederlandse Enterprise Mobility specialist, gaat verhuizen!

 IJsselstein, 13 januari 2014

 Nieuw pand, nieuw adres

mITE Systems groeit! Niet alleen in aantal medewerkers maar ook door ideeën! Zo gaan we in 2014 starten met de mITE Academy en hiervoor hebben we meer ruimte nodig. Dit heeft er voor gezorgd dat we op zoek zijn gegaan naar een ander pand in IJsselstein.  Per 1 maart a.s. zijn we te bezoeken op het volgende adres: 

Kronenburgplantsoen 10
3401 BP  IJSSELSTEIN (UTRECHT) 
 
 
Over mITE  
 
mITE staat voor Mobile IT en Telecom. Het bedrijf is specialist op het gebied van enterprise mobility oplossingen voor bedrijven. mITE biedt advies, opleidingen, consultancy, implementatie en operationeel management van smartphones, tablets, mobiele applicaties en “bring-your-own-device” (BYOD). mITE’s diensten zijn erop gericht bedrijven succesvol te laten werken met mobiele technologiën om Het Nieuwe Werken te realiseren, en deze te beheren tijdens elke fase van de lifecycle. Hierbij staan de ambities, de informatie- en communicatiebehoeften van de klant centraal. mITE is een Nederlands bedrijf en heeft in de afgelopen 10 jaar meer dan 180 bedrijven geholpen met het faciliteren van mobiel werken.
 

mITE Systems B.V.                                                               Per 1 maart 2014

Kloosterstraat 9                                                                  Kronenburgplantsoen 10

3401 CR IJSSELSTEIN (UTRECHT)                                      3401 BP  IJSSELSTEIN (UTRECHT)

 

Contactpersoon: Kim Döll, manager Marketing & Communicatie

 Telefoon: 085 – 4010380

Mobiel: 06-24987615

 Email: k.doll@mite.nl

Website: www.mite.nl

 

Specialist in zakelijke mobiliteit en softwareleverancier sluiten samenwerkingsovereenkomst om bedrijven te helpen met het optimaliseren van de productiviteit van hun mobiele werknemers.

Acronis®, leverancier van oplossingen voor databescherming, maakt vandaag bekend dat mITE Systems, een specialist in zakelijke mobiliteit, een Managed Partner van Acronis is geworden. Dankzij deze strategische samenwerking krijgen Nederlandse bedrijven toegang tot uiterst geavanceerde oplossingen voor mobiele bestandstoegang en gegevensuitwisseling.

mITE treedt als Silver-partner toe tot het kanaalprogramma van Acronis na het met succes voltooien van de online Acronis Mobility Partner Assessment, Technical Training en Product Integration Training. Dankzij de nieuwe partnerstatus kan mITE de mobiliteitsoplossingen mobilEcho® en activEcho® van Acronis aanbieden aan zijn Nederlandse klanten.

“We hebben een veilige en beheerbare mobiele infrastructuur ontwikkeld om de productiviteit te waarborgen van mobiele werknemers van een groot aantal van onze klanten. Hun volgende uitdaging is meestal om deze werknemers veilige toegang tot bedrijfsgegevens te bieden. Acronis beschikt over oplossingen die perfect op deze behoeften aansluiten. We zien ernaar uit om onze krachten te bundelen met die van Acronis en gezamenlijke successen te boeken in de markt voor zakelijke mobiliteit”, aldus Mart Groot, Algemeen Directeur van mITE.

mobilEcho is de eerste veilige Mobile File Management (MFM)-oplossing die elk mobiel apparaat transformeert tot een praktisch zakelijk platform en de strikte beveiliging en fijnmazige beheermogelijkheden biedt waar bedrijven naar op zoek zijn. MobilEcho stelt bedrijven daarnaast in staat om de productiviteit van mobiele werknemers drastisch te verhogen en de volledige regie te behouden op het gebied van informatiebeveiliging en compliance.

activEcho is de enige oplossing voor bestandsuitwisseling en –synchronisatie die eenvoud en effectiviteit voor eindgebruikers biedt in combinatie met de mate van controle, beveiliging, beheereenvoud en flexibiliteit waar ICT-afdelingen om vragen. Daarmee is het een onmisbare oplossing voor beveiligingsbewuste organisaties in gereguleerde markten zoals de financiële sector, gezondheidszorg, farmaceutische industrie en juridische sector.

Sinds de oprichting in 2002 concentreert mITE zich op het implementeren van de beste oplossingen voor zakelijke mobiliteit binnen Nederlandse organisaties. Het bedrijf stelt zich ten doel om klanten veilige toegang te bieden tot hun bedrijfsapplicaties vanaf smartphones en tablets terwijl ze onderweg zijn. mITE helpt organisaties met de implementatie van een centraal beheerbaar, betrouwbaar en veilig platform voor het verkrijgen van toegang tot bedrijfskritische applicaties en data.
 
“Acronis investeert fors in de Benelux-regio en is momenteel druk bezig met de uitbreiding van het partnernetwerk. We streven ernaar om binnen al onze belangrijke regio’s samen te werken met de beste specialisten in zakelijke mobiliteit. mITE is naar onze mening de Nederlandse mobiliteitsspecialist met de beste kwalificaties. We beschouwen mITE als een strategische partner voor het bevorderen van het succes van onze klanten in de mid-market en markt voor zakelijke mobiliteit. mITE heeft duidelijk blijk gegeven van slagkracht, expertise en kennis. We zijn dan ook zeer verheugd over het feit dat hun gekwalificeerde team nu deel uitmaakt van ons partnernetwerk”, aldus , Country Manager Benelux bij Acronis.

Over Acronis
Acronis is een wereldwijde leverancier van geavanceerde oplossingen voor back-up en herstel, disaster recovery en het veilig opvragen en uitwisselen van bestanden. Het in 2002 opgerichte Acronis is een snel groeiende internationale onderneming met meer dan 700 werknemers in 18 landen en partners in vrijwel elk deel van de wereld. Acronis levert integrale, efficiënte en betrouwbare back-upoplossingen voor desktop-, server-  en cloud-omgevingen en toonaangevende oplossingen voor de uitwisseling en synchronisatie van bestanden vanaf mobiele apparatuur.

Acronis weet wat backup is. Het bedrijf heeft al meer dan 50 geavanceerde backup en recovery technologieen ontwikkeld. Meer dan 4,5 miljoen consumenten, MKB-bedrijven en service providers hebben Acronis producten in gebruik voor het beschermen van hun kritieke data.

Het belangrijkste product, Acronis Backup & Recovery, levert slimme technologie-oplossingen die eenvoudig te gebruiken zijn en maken het mogelijk voor kleinere organisaties om hun grootzakelijke vereisten te adresseren. Grote bedrijven gebruiken Acronis oplossingen om hun behoeften op het gebied van disaster recovery, migratie en backup.

Voor meer informatie bezoek www.acronis.nl. Volg Acronis op Twitter:http://twitter.com/acronis.

Acronis®, mobilEcho®, activEcho® en het Acronis logo zijn geregistreerde handelsmerken en handelsmerken van Acronis International GmbH in de Verenigde Staten en/of andere landen.

mITE, de Nederlandse Enterprise Mobility specialist, heeft vandaag het startsein gegeven voor een uitgebreide en unieke wervingscampagne, om zodoende haar rol als Enterprise Mobility autoriteit verder uit te breiden in Nederland en Duitsland. De organisatie heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd en niet zonder succes! Sinds 2004 zijn honderden innovatieve organisaties bijgestaan door mITE, om zo op een gestructureerde wijze met Enterprise Mobility aan de slag te gaan en daarmee hun bedrijfsresultaten te verbeteren. Ook de aankomende jaren wil mITE haar klanten succesvol blijven ondersteunen bij deze vele vraagstukken rondom mobiel werken.

De Enterprise Mobility markt is continu in beweging en blijft in hoog tempo innoveren. De vraag om specialistische kennis rondom mobiel werken is en blijft hard groeiende, zeker ook nu organisaties na het succesvol implementeren van Mobile Device Management verdere stappen willen en moeten ondernemen op het gebied van o.a. Strategy, Mobile File Management , Mobile Application Management en Mobile Connectivity Management.

Het aankomende jaar zal mITE middels de unieke wervingscampagne op zoek gaan naar de meest ambitieuze en gedreven (IT) professionals in de markt.  De campagne, met een knipoog naar Baseball, moet overbrengen dat mITE op zoek is naar echte teamspelers die, met een hoog verantwoordelijkheidsgevoel,  alles uit zichzelf willen halen en daarmee de doelstellingen van mITE naar een nog hoger niveau kunnen brengen.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan een kijkje op www.werkenbijmite.nl


Over mITE

mITE Systems is marktleider op het gebied van Enterprise Mobility oplossingen voor organisaties binnen zowel de private als de publieke sector. Gedurende de afgelopen tien jaar heeft mITE organisaties voorzien van consultancy, implementatie & support, en operationeel beheer van smartphones, tablets, mobiele applicaties, mobiel netwerk en “Bring Your Own Device” (BYOD) oplossingen. Ons team van experts op “mobile technology lifecycle”. mITE’s klantgerichte aanpak resulteert in het toepassen van best-practices en kennis van klant specifieke doelen; dit help onze klanten om de gestelde doelstellingen te behalen, een solide communicatie strategie te ontwikkelen en het leveren van best-of-breed oplossingen binnen de organisatie. Met kantoren in Nederland en Duitsland, levert mITE world-class enterprise mobility oplossingen aan honderden organisaties voor verschillende industrieën.

MobileIron, de marktleider op het gebied van security en management van mobile apps, documenten en devices, heeft tijdens de 18e editie van de Annual Global Mobile Awards de award voor Beste Enterprise Mobile Service gewonnen. MobileIron V5 levert s ’werelds eerste complete enterprise oplossing voor het managen en beveiligen van mobile apps en content en ontving de prijs tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Het verliezen van bedrijfsinformatie op de mobile devices  baart bedrijven in deze tijd grote zorgen. Email bijlagen kunnen geüpload worden in Dropbox, devices lopen het risico onderhevig te zijn aan aanvallen indien de medewerker onbeveiligde Wi-Fi netwerken gebruikt en “boosaardige” apps kunnen toegang krijgen tot de gevoelige data in de bedrijfsapps.

Mobile IT heeft jarenlang de voorkeur gegeven aan security boven gebruiksgemak. Als gevolg hiervan werden medewerkers gedwongen een scheiding aan te brengen tussen hun zakelijke en persoonlijke gedeeltes op hun device. Deze aanpak zorgde niet alleen voor een vermindering in productiviteit, het creëerde ook extra security risico’s wegens het omzeilen van de vastgestelde regels.

MobileIron V5 zorgt er voor dat er geen compromissen meer hoeven te worden gesloten tussen veiligheid en gebruiksgemak, dit dankzij de introductie van drie unieke features: Docs@Work, AppConnect en AppTunnel. Deze features verzamelen apps, documenten, email attachments en SharePoint om zo te voorzien in Data Loss Prevention (DLP), terwijl de oorspronkelijke ervaring behouden wordt.

Mobile Device Management (MDM) is momenteel een hot topic bij veel bedrijven. Dit wordt mede veroorzaakt door het feit dat bij veel organisaties het management iPads gebruikt of wil gaan gebruiken om gemakkelijk te kunnen vergaderen of om op een eenvoudige manier bij zakelijke informatie te komen. Daarnaast wordt er bij steeds meer organisaties de vraag gesteld door de medewerkers of zij toegang kunnen krijgen tot bedrijfsgegevens zoals e-mail, agenda en contactpersonen op de reeds privé aangeschafte smart devices.

In het artikel dat afgelopen week in magazine Informatiebeveiliging verscheen, bespreekt Herman Thijssens welke mogelijkheden organisaties hebben om de veiligheid van de zakelijke gegevens te waarborgen als het om smart devices gaat.

mITE wil u bedanken
2012 is voor mITE Systems een zeer bewogen, maar vooral positief jaar geweest! Zo zijn we niet alleen gegroeid zowel in aantal klanten, maar ook in aantal mensen. Het doet ons enorm goed dat we in het huidige economische klimaat successen blijven boeken. Wij realiseren ons uiteraard dat wij dat mede aan u en uw vertrouwen in ons hebben te danken. Net als in 2012 staan wij ook in 2013 weer klaar om u bij te staan in uw mobiliteitsvraagstukken.

mITE GmbH
In november hebben wij onze eerste buitenlandse vestiging in Bonn, Duitsland geopend. Na de vele Nederlandse bedrijven die de afgelopen jaren door mITE zijn geadviseerd en gefaciliteerd op het gebied van enterprise mobility, kunnen nu ook bedrijven in de DACH regio ons raadplegen voor advies en consultancy rondom hun mobiliteitsvraagstukken. 
Vanuit Business Development werd er al langer naar nieuwe mogelijkheden uitgekeken om aan de ambities gehoor te geven. Meerdere mogelijkheden zijn de afgelopen jaren voorbij gekomen, maar geen van deze voelde als de juiste. Met de tussenkomst van twee zeer ervaren ‘oud gedienden’ binnen de Duitse mobility markt voelde het meteen goed en hierop konden binnen enkele maanden de belangrijkste stappen gezet worden. Met de aanstelling van Uwe Marquardt en Michael Kretschmer, krijgt mITE GmbH er een enorme bron aan ervaring bij.

Ook binnen de DACH regio zal de focus liggen op het gehele enterprise mobility life cycle management voor organisaties. mITE heeft door de jaren heen een zeer solide partnernetwerk opgebouwd, dankzij welke nu ook de mITE GmbH klanten kunnen profiteren van de best-of-breed oplossingen en advies op maat. Wij zijn blij dat we met mITE deze stap naar Duitsland nu gaan maken. Uiteraard zijn er binnen de DACH regio al bedrijven actief op het vlak van enterprise mobility , echter niet met de focus en specialisatie van mITE. Samen met de sterke relaties die wij hebben met onze vendoren zijn wij in staat om de volledige DACH regio te bedienen met onze kennis en kunde die wij de afgelopen 10 jaar hebben opgebouwd.

Partner in beeld: ARP

Sinds wanneer zijn jullie partner van mITE?
ARP en mITE werken sinds begin 2012 samen. 
Wat is jullie onderscheidend vermogen binnen de mobility markt?
Het ARP Mobility Eco-syteem. Samen met onze partners bieden we een totaal oplossing; maximale ontzorging, begeleiding en inkoopvoordeel. Partners binnen het ARP Eco-Systeem specialiseren zich op: MDM (mITE), Networking, Wifi, Training, App development, Document Management, Service en Support, Installatie, Mobile printing, BYOD, CHYOD, Voip, etc.
Wat zijn volgens jullie de voordelen/kracht van het partnership?
ARP biedt met zijn logistiek systeem, account managers, specialisaties en tenderdesk een toevoeging aan de vraagstellingen van de klanten van mITE. mITE biedt met zijn zeer uitgebreide kennis en ervaring een zeer waardevolle toevoeging voor ARP klanten op het gebied van Mobility. Door pro-actief onze klanten te benaderen met een totaal concept komen we nog meer aan de wensen van onze klanten tegenmoet.
Hoe zien jullie de toekomst (samen)?
Vanaf 2013 geeft ARP en mITE de samenwerking nog meer vorm. Door als collectief naar buiten te treden en onze mogelijkheden binnen het Eco-systeem nog meer te ontplooien.
Door onze Partners meer pro-actief te laten deelnemen binnen het ARP Eco-systeem neemt onze kennis en ervaring steeds meer toe, waardoor we de klanten van ARP en mITE binnen hun mobility vraagstukken nog meer van dienst zijn.

mITE's kerstgeschenk 
Elk jaar rond deze tijd staat alles in het teken van familie, geschenken, lekker eten, gezelligheid en gelukwensen. Helaas kan niet iedereen deze periode even uitbundig vieren. Het mITE team realiseert zich dit maar al te goed en heeft om die reden besloten “geschenken” uit te delen aan mensen die dit normaliter niet ontvangen. 
Heel graag doen wij, samen met onze relaties, iets terug voor de minder bedeelden in de wereld. Daarom hebben wij een drietal organisaties uitgekozen, waarvan wij denken dat zij een kerstgeschenk goed kunnen gebruiken en deze met open armen zullen ontvangen.

Change IT www.changeitfoundation.com
Change IT zet ICT in om mensen in Uganda toegang te geven tot kennis en informatie met als doel om de onafhankelijkheid van mensen te vergroten. Onze gift zal resulteren in computers, netwerk installaties en trainingen.
Voedselbank www.voedselbankennederland.nl 
Voedselbank Nederland gaat verspilling van voedsel tegen door dit bij bedrijven in te zamelen en gratis te verstrekken aan mensen die in Nederland onder de armoedegrens leven. Onze gift zal meerdere gezinnen verblijden met een (kerst) diner.
Diani Children’s Village www.dianichildrensvillage.org
Diani’s Children’s Village biedt weeskinderen en andere verwaarloosde/in de steek gelaten kinderen een thuis waar ook aan de basis behoeften zoals onderwijs, gezondheidzorg en recreatie wordt voldaan. Onze gift zal resulteren in opvang en scholing voor kinderen en materialen voor dorp.

Imago onderzoek
Velen van u hebben inmiddels de mail van onze afstudeerstagiaire ontvangen, met daarin het verzoek mee te werken aan een kort imago onderzoek. Graag maken wij hier nogmaals gebruik van de mogelijkheid om dit onderzoek onder de aandacht te brengen. De uitkomsten van dit enquete zijn van grote waarde voor ons als organisatie, daarom vragen wij u hierbij nogmaals mee te werken aan dit onderzoek. Mocht u onverhoopt de mail met daarin de link niet meer hebben, via deze link www.thesistools.com/mITEkunt u de enquete alsnog invullen.
Alvast ontzettend bedankt!

Wij willen u, mede namens onderstaande organisaties, hartelijk bedanken voor uw symbolische bijdrage! 

Elk jaar rond deze tijd staat alles in het teken van familie, geschenken, lekker eten, gezelligheid en gelukwensen. Helaas kan niet iedereen deze periode even uitbundig vieren. Dankzij uw symbolische bijdrage ontvangen deze kerst vele mensen alsnog een geschenk, iets waar zij niet op gerekend hadden. 

De organisaties die dit jaar een geschenk van ons ontvangen zijn:

Change IT www.changeitfoundation.com

Change IT zet ICT in om mensen in Uganda toegang te geven tot kennis en informatie met als doel om de onafhankelijkheid van mensen te vergroten. Onze gift zal resulteren in computers, netwerk installaties en trainingen.

Voedselbank www.voedselbankennederland.nl

Voedselbank Nederland gaat verspilling van voedsel tegen door dit bij bedrijven in te zamelen en gratis te verstrekken aan mensen die in Nederland onder de armoedegrens leven. Onze gift zal meerdere gezinnen verblijden met een (kerst) diner.

Diani Children’s Village www.dianichildrensvillage.org

Diani’s Children’s Village biedt weeskinderen en andere verwaarloosde/in de steek gelaten kinderen een thuis waar ook aan de basis behoeften zoals onderwijs, gezondheidzorg en recreatie wordt voldaan. Onze gift zal resulteren in opvang en scholing voor kinderen en materialen voor dorp.

Afgelopen woensdag 21 november opende mITE Systems, de Nederlandse enterprise mobility specialist, haar eerste buitenlandse vestiging in Bonn, Duitsland. Na de vele Nederlandse bedrijven die de afgelopen jaren door mITE zijn geadviseerd en gefaciliteerd op het gebied van enterprise mobility, kunnen nu ook bedrijven in de DACH regio mITE raadplegen voor advies en consultancy rondom hun mobiliteitsvraagstukken. 

Vanuit Business Development werd er al langer naar nieuwe mogelijkheden uitgekeken om aan de ambities gehoor te geven. “Meerdere mogelijkheden zijn de afgelopen jaren voorbij gekomen, maar geen van deze voelde als de juiste. Met de tussenkomst van twee zeer ervaren ‘oud gedienden’ binnen de Duitse mobility markt voelde het meteen goed en hierop konden binnen enkele maanden de belangrijkste stappen gezet worden. Met de aanstelling van Uwe Marquardt en Michael Kretschmer, krijgt mITE GmbH er een enorme bron aan ervaring bij en daarnaast hebben beide heren gedurende hun loopbaan een enorm netwerk opgebouwd”, aldus Richard van Lent, Business Development Director bij mITE.

Ook binnen de DACH regio zal de focus liggen op het gehele enterprise mobility life cycle management voor organisaties. mITE heeft door de jaren heen een zeer solide partnernetwerk opgebouwd, dankzij welke nu ook de mITE GmbH klanten kunnen profiteren van de best-of-breed oplossingen en advies op maat.

 “Wij zijn blij dat we met mITE deze stap naar Duitsland nu gaan maken. Uiteraard zijn er binnen de DACH regio al bedrijven actief op het vlak van enterprise mobility , echter niet met de focus en specialisatie van mITE. Samen met de sterke relaties die wij hebben met onze vendoren zijn wij in staat om de volledige DACH regio te bedienen met onze kennis en kunde die wij de afgelopen 10 jaar hebben opgebouwd.  Dit, samen met de ambitie van Uwe en Michael, maakt dat ik er zeker van ben dat mITE GmbH van grote waarde zal zijn binnen deze regio”, aldus Mart Groot, Managing Director mITE.

Voor meer informatie, neem contact op met Mart Groot m.groot@mite.nl

Hoe gaat het met mITE

Sinds het verschijnen van onze eerste nieuwsbrief, zo'n drie maanden geleden, is er weer een hoop gebeurd en hebben wij bij mITE absoluut niet stil gezeten. Zo vond op 26 september 2012 het unieke Mobility Life Cycle event plaats in de Heineken Experience te Amsterdam. Samen met iPass, NetMotion, MobileIron en Accellion hebben wij die dag de aanwezigen geinformeerd over de bewegingen in de markt. Speciale gast die dag was Nick McQuire, Research Director Enterprise Mobility Strategies EMEA van IDC. Mocht u niet bij het event aanwezig zijn geweest, maar wel interesse hebben in de informatie getoond tijdens dit event, neem dan contact op met Cynthia Kop.

Introductie dochteronderneming Tasman Solutions

Tasman Solutions ontwikkelt mobiele zakelijke apps voor o.a. de iPad, iPhone en Android en Windows platvormen. We doen dit met name voor de Zorgsector, Dienstverlening en Overheid. Daarnaast geven ze algemeen advies omtrent mobility (Bring Your Own en Device Management) binnen organisaties en adviseren ze in mobile file-sharing oplossingen (zoals Dropbox, maar dan veilig, geheel beheersbaar en desgewenst enkel achter de eigen firewall).

Zoals gezegd realiseren ze mobiele zakelijke apps, waarbij er twee zaken van belang zijn; het aansluiten op of het verbeteren van processen, en het koppelen en/of verrijken van (bestaande) bedrijfsgegevens.

Aan het roer staat Cyril Vonken; de 15 jaar ervaring in de mobiele wereld hebben hem gevormd tot een toegewijd adviseur, projectleider en architect voor zakelijke mobiele oplossingen. De gebruiker heeft voor hem altijd centraal gestaan, aangezien juist deze het draagvlak binnen de organisatie vormt. Voetjes aan de vloer dus. 
Tijdens zijn carrière heeft hij veel kennis opgedaan over het beheren en beveiligen van mobiele devices (MDM) en mobile app development voor iPhone, iPad, Android en andere platvormen. Zijn kracht is het vormen van de brug over de bekende kloof tussen techniek en de klant c.q. gebruiker.

Voor meer informatie over Tasman Solutions klik hier.
Wilt u meer weten over Cyril, klik hier.

Partner in beeld: "Creaforti"

Sinds wanneer zijn jullie partner van mITE?

Het eerste getekende partnercontract is van oktober 2010. Daarvoor echter hadden we al een “los-vast” samenwerking waarin we eerst elkaar hebben leren kennen.

Wat is jullie onderscheidend vermogen binnen de mobility markt?

Onze kernwaarden zijn daarbij alleszeggend: samenwerken, plezier maken en normaal doen. Dat doen we intern maar juist ook met onze klanten. Daarnaast geloven wij dat “Mobiel Werken” een beweging is die a) niet meer tegen te houden is en b) die bijdraagt aan de oplossing voor actuele maatschappelijke problemen als mobiliteit en de opkomst van social media. We delen daarbij graag onze kennis en daarom organiseren we met enige regelmaat seminars en dat maakt dat mITE en Creaforti zo goed bij elkaar passen: de markt in de gaten houden en alleen relevante informatie delen met je klanten/volgers.

Wat zijn volgens jullie de voordelen/kracht van het partnership?

Gebruik maken van elkaars netwerken (mITE heeft klanten die wij kunnen helpen met hun abonnementen en beheer, Creaforti heeft klanten die wel wat beveiliging kunnen gebruiken). mITE en Creaforti geloven beiden in Mobiel Werken maar snappen ook dat je niet zomaar rücksichtslos mobieltjes kan uitdelen zonder de beheersbaarheid goed te regelen.

Hoe zien jullie de toekomst?

In de toekomst krijgen we het alleen maar drukker omdat Mobiel Werken steeds meer gemeengoed wordt (van zzp’er tot corporate). Dat geldt ook voor alle groepen die erop uit zijn in te breken op devices: ook zij zitten niet stil, daarom blijven clubs als mITE voor ons van eminent belang. Daarnaast hopen wij dat we met jullie nog veel plezier beleven en normaal blijven doen met elkaar. Dat schijnt al bijzonder te zijn in onze snelle wereld!

NIEUW: "The mITE Knowledge Base"

Heeft uw organisatie al een supportcontract voor ondersteuning in het gebruik, beheer en onderhoud van uw MDM applicatie? Dan bent u vast al gewend aan onze service en ondersteuning. 
Deze service hebben wij met ingang van deze maand verder uitgebreid met “the mITE Knowledge Base”.

Via het mITE supportportaal (https://support.mite.nl) komt u via de tab Knowledge Base terecht op een site met voor u relevante informatie over uw MDM applicatie. Zo vindt u hier releasenotes, admin guides,  informatie over iOS, Android, Windows Phone, FAQ’s en alle andere relevante informatie die wij graag met u delen.

De content wordt continu verder aangevuld en beheerd, zodat alle nuttige en up-to-date informatie voor u als beheerder op één centrale plaats beschikbaar is. Door een abonnement te nemen op de door u gekozen onderwerpen regelt u zelf in dat u altijd wordt geïnformeerd wanneer er nieuwe documenten of onderwerpen beschikbaar zijn.

Eind november sturen wij een mailing rond aan alle bij ons bekende beheerders met daarin een gedetailleerder uitleg over de mITE Knowledge Base en het gebruik daarvan. 
Mocht u nog geen mITE supportcontract hebben en wilt u hier meer over te weten komen? Neem dan vrijblijvend contact op met uw accountmanager of stuur een email naar info@mite.nl

IJsselstein (Ut), 25 juli 2012 - Centric sluit samenwerkingsovereenkomst met mITE Systems voor Mobile Device Management

Centric heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met mITE, een specialist op het gebied van enterprise mobility oplossingen. De samenwerking is een gevolg van de sterke toename van het gebruik van smartphones en tablets binnen zakelijke omgevingen. Centric kan haar klanten nu op een snelle en adequate wijze voorzien van een gedegen oplossing op het gebied van Mobile Device Management.

Hans Hengst, alliance manager bij Centric: “Met het populaire Bring Your Own Device willen steeds meer klanten van Centric een oplossing voor het beheren en beveiligen van smartphones en tablets binnen hun netwerk. Om aan die vraag te kunnen voldoen zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte partner. Wij zijn een samenwerking aangegaan met mITE, omdat dit bedrijf een specialist is op dit gebied en ruime kennis en ervaring heeft met het uitvoeren van dit soort projecten.”

De overeenkomst omvat het resellerschap van twee producten voor Mobile Device Management (MDM): MobileIron en MaaS360. Bij MobileIron wordt alle mobiele apparatuur beheerd vanuit een centraal managementsysteem en voorzien van de gewenste policy’s. MaaS360 is een cloud-based MDM-oplossing. Indien gewenst brengt mITE advies uit en biedt het bedrijf ondersteuning bij de implementatie van deze producten. “Wij zijn erg blij met de overeenkomst tussen beide partijen. Centric staat bekend als een solide organisatie die lange termijn relaties aangaat met haar klanten. Dat is precies waar wij ook voor staan, zodat we samen als trusted advisor naar de markt kunnen acteren”, aldus Stefan van Vlerken, senior sales consultant bij mITE.

18 juli 2012 - IJsselstein, 17 juli 2012 – ICT Security-specialist Motiv is een samenwerking aangegaan met mITE Systems, een specialist op het gebied van enterprise mobility. Door innovatieve producten en kennis slim te combineren, bieden de twee bedrijven uit IJsselstein een totaaloplossing voor het veilig en beheerd ondersteunen van enterprise mobility.

Aan mobiele devices op de werkvloer is niet meer te ontkomen. Deze ontwikkeling – meestal aangeduid met Bring Your Own Device – introduceert echter ook de nodige uitdagingen op het gebied van beheer en beveiliging. Dit omdat de huidige generatie toestellen mobieler en dus lastiger te beheren zijn. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, is het noodzakelijk dat mobiele devices een veilige verbinding opzetten met de corporate data en dat op de juiste manier wordt omgegaan met gevoelige bedrijfsgegevens. Ook het beveiligingsbeleid moet worden aangepast aan de toenemende mobiliteit.

Door de samenwerking tussen Motiv en mITE ontstaat een totaalplaatje waarin oplossingen op het gebied van toegangscontrole, mobile device management en mobile device security samenkomen. Binnen dit plaatje levert Motiv de toegangscontrole specifiek voor mobiele apparatuur en het draadloze netwerk. Samen met mITE wordt de mobile device management-oplossing MobileIron ingericht waarbij vanuit een centraal managementsysteem alle mobiele apparatuur wordt beheerd en voorzien van de gewenste policy’s.

“Voor het ontwerpen van de verschillende MobileIron-policy’s en het technisch en functioneel implementeren en beheren van MobileIron is mITE, met haar jarenlange ervaring op het gebied van mobile device management, de aangewezen partner”, zegt Bastiaan Bakker, Directeur Business Development van Motiv. “Door deze ervaring te bundelen met de beveiligingsoplossingen van ICT Security-specialist Motiv ontstaat een totaaloplossing die antwoord biedt op de meest uiteenlopende security- en mobiliteitsuitdagingen.”

“Tablets en smartphones zijn volwaardige endpoints geworden die toegang hebben tot veel meer zakelijke applicaties dan alleen e-mail en agenda”, zegt Murat Yakali, directeur van mITE Systems. “Security is daardoor het belangrijkste vraagstuk binnen enterprise mobility, een vraagstuk dat Motiv als een van de belangrijkste spelers op securitygebied als geen ander kan oplossen. Samen hebben wij dan ook een unieke propositie.”

mITE bestaat 10 jaar

Met ingang van juli 2012 viert mITE officieel haar 10-jarig jubileum. We zijn in 2002 gestart met het leveren van innovatieve mobiele oplossingen voor de mobiele professional. In de afgelopen 10 jaar hebben we de gehele ontwikkeling van de Enterprise Mobility markt van dichtbij mogen meemaken en bij elke nieuwe technologische vooruitgang hebben we onze relaties kunnen ondersteunen met het vertalen van deze innovaties naar werkbare oplossingen voor de mobiele professional. Al vanaf 2002 heeft mITE ervaring met het leveren van oplossingen voor het centraal beveiligen, beheren en beheersen van toestellen en informatie. Eerst op basis van toestellen met cradle based sync, vervolgens naar de eerste generatie GPRS enabled smartphones en nu op basis van de nieuwste generatie mobiele Operating Systemen met bijbehorende toestellen. Telkens weer is mITE erin geslaagd om haar relaties te voorzien van Enterprise Ready Mobile Device & Data management oplossingen, waarbij de volledige kracht van een mobiel apparaat beschikbaar komt voor de mobiele professional en de organisatie.  

Mobile Device Management

De drie oplossingen die mITE voert op het gebied van Mobile Device Management zijn ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd in het Leader Kwadrant van Gartner (2012).

MobileIron is met hun positie rechtsboven marktleider; dit hebben zij onder andere te danken aan de goede oplossing die zij bieden en de goede resultaten geboekt zijn. Ook mITE heeft goede resultaten weten te boeken met MobileIron, dit vertaalde zich zelfs in het behalen van een EMEA Partner Channel Award.

Maas360 (Fiberlink) heeft zich in een jaar tijd verassend weten te bewegen van linksonder naar rechtsboven in het Gartner kwadrant. Dit hebben zij te danken aan hun vooruitstrevende cloud oplossing.

Zenprise heeft zich weten te positioneren als een echte visionair, onder andere op het gebied van Data Leackage Prevention.

Voor meer informatie over deze oplossingen en het Leader Kwadrant van Gartner kunt u contact met ons opnemen via info@mite.nl.

Mobile Collaboration

Het gebruik van tablet computers is binnen veel organisaties gemeengoed geworden en voor veel mobiele professionals is de tablet een standaard onderdeel van de mobiele werkplek, naast de smartphone en/of laptop. Hierbij heeft elke form factor zijn eigen unieke eigenschappen die de mobiele professional ondersteunen in het werkproces. Waar het initiële gebruik van tablet computers voornamelijk gericht was op mobiel internet, messaging (voornamelijk mail/agenda synchronisatie) en multimediale toepassingen, is de form factor van een tablet ook uitermate geschikt voor informatie verwerkende doeleinden en wordt het ook steeds vaker voor deze doeleinden ingezet.

Lees hier meer over file collaboration en de geschikte file sharing tools

iPass

mITE is in mei een strategische samenwerking aangegaan met iPass, de wereldwijde marktleider op het gebied van Wi-Fi netwerken. mITE zal samen met iPass haar klanten voorzien van een laagdrempelige, transparante en gebruiksvriendelijke oplossing op het gebied van Connectivity Management. Deze oplossing sluit nauw aan bij de behoeften van de mobiele werker die veel (internationaal) reist en biedt een hoge mate van voorspelbaarheid in de connectiviteitskosten.

Lees hier meer over iPass en connectivity management

Mobiel werken en Bring Your Own Device (BYOD) wordt steeds meer de norm. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor uw IT organisatie, uw mobiele beleid en de beveiliging van uw bedrijfsgegevens?

Op 15 mei organiseerde mITE de masterclass Veilig Mobiel Werken, het filmpje biedt een impressie van de masterclass.

IJsselstein (Ut), 6 juni 2012 - Tijdens het EMEA channel partner event van MobileIron in Rome heeft mITE de derde prijs in ontvangst mogen nemen. Dit wil zeggen dat van alle partners binnen Europa, het Midden Oosten en Afrika mITE de derde meeste licenties heeft verkocht voor MobileIron.

“In Nederland hebben wij als “Iron” partner de meeste MobileIron mobile device management projecten opgeleverd en daar mogen we trots op zijn”,  aldus Mart Groot Managing Director van mITE. “Voor mITE staat advies centraal in de mobility projecten, waarmee wij organisaties ondersteunen met het korte en middellange mobile IT beleid. Het adviseren van de juiste mobile device management oplossing is daar een onderdeel van. Deze award bevestigd het succes van deze aanpak en de kwaliteit die mITE levert aan haar klanten”.

Ook voor 2012 heeft mITE zichzelf ten doel gesteld om zoveel mogelijk organisaties in de Benelux te helpen bij het krijgen van een gepast advies en vinden van oplossingen voor hun enterprise mobility vraagstukken. Natuurlijk zijn dit oplossingen op het vlak van Mobile Device Management, maar tevens op het gebied van Mobile Data Collaboration en Mobile App Development.

“We zijn ontzetten blij dat mITE een EMEA channel partner award  2011 heeft gewonnen”, zegt Nigel Hawthorn, Director EMEA Marketing van MobileIron. “De mate van betrokkenheid richting hun klanten, de professionele dienstverlening en de mate van ondersteuning heeft mITE zo succesvol gemaakt en we zijn verheugd om samen met hen MobileIT te leveren aan hun klanten”.

mITE en iPass bundelen krachten om mITE’s klanten toegang te geven tot ‘s
werelds grootste Wi-Fi netwerk geleverd door iPass.

IJsselstein (Ut), 29 mei 2012 – mITE, specialist op het
gebied van mobiliteitsoplossingen voor bedrijven, en iPass, de wereldwijde
Wi-Fi diensten leider, kondigden vandaag een nieuwe overeenkomst aan die mITE
in staat zal stellen haar klanten toegang te bieden tot 's werelds grootste
commerciële Wi-Fi-netwerk via de iPass Open Mobile Exchange (OMX iPass).

Dit is een belangrijk initiatief dat mITE
neemt om haar klanten, naast de Netmotion VPN oplossing op draadloos
netwerkniveau, een Enterprise dienst aan haar klanten aan te bieden met het
beste Wi-Fi-netwerk zowel lokaal als internationaal. Door het aanbieden van de
huidige 780.000 hotspots en het toevoegen van het groeiende aantal hotspots op
vliegvelden, hotels, cafés en luxe locaties in de wereld streeft iPass naar het
bieden van een “Internet Everywhere” concept. De service zal naar verwachting
volgende maand beschikbaar komen voor de klanten van mITE. 

"Ons doel is om in samenwerking met iPass onze klanten
internationaal een transparante connectiviteitsdienst te bieden waarvan de
roamingkosten voorspelbaar zijn en waarbij de netwerkdekkingsgraad erg hoog
is”, zegt Mart Groot, Managing Director van mITE. Het Nieuwe Werken is
onlosmakelijk verbonden met “Mobiel Werken” – lokaal, nationaal en
internationaal. Werknemers willen overal gebruik kunnen maken van mobiele
technologieën die zij als consument reeds hebben omarmd.

Hierbij wordt de voorspelbaarheid en real-time inzichtelijkheid per
toepassing van de connectiviteitskosten steeds belangrijker bij het gebruiken
van applicaties op smartphones, tablets en laptops. “De samenwerking met iPass
is belangrijk voor mITE, want het verruimt momenteel onze
connectiviteitsdienstverlening door het leveren van toegang tot 780.000 hotspots
in verschillende landen”, voegde Mart Groot toe.

"iPass is verheugd om samen te gaan werken met mITE,
die gespecialiseerd is in het leveren van enterprise mobility solutions om
klanten te helpen bij het integreren van mobiel werken opties op een
procedurele niveau, een ICT niveau en zelfs op een strategisch niveau"
aldus René Hendrikse, iPass Vice-President EMEA. "Waar bedrijven steeds vaker
Bring Your Own Device (BYOD) als beleid adopteren of enterprise mobility kosten
onder controle te krijgen, zijn de IT-managers op zoek naar oplossingen die
inzicht, veiligheid en kostenbeheersing bieden. Met iPass Open Mobile, kan IT
een oplossing bieden aan een steeds groter wordende groep mobiele werknemers,
die waar dan ook en wanneer dan ook veilig en productief aangesloten moet
kunnen worden."

IJsselstein (Ut), 16 mei 2012  UNIT4 gaat een strategische samenwerking aan met mITE,
een dienstverlener op het gebied van Enterprise Mobility. mITE is een
enterprise mobility specialist en een Nederlandse partner van MobileIron,
internationaal marktleider in Mobile Device Management (MDM). Met dit
partnership speelt UNIT4 in op de trend IT-consumerisatie, waarbij medewerkers
hun eigen mobiele apparaat ook zakelijk willen gebruiken. De oplossingen van
MobileIron worden in het portfolio van UNIT4 IT Solutions opgenomen

Met MDM kunnen organisaties mobiele apparaten beter beheren
en de beveiliging hiervan optimaliseren. Het is mogelijk om mobiele apparaten
op afstand te configureren en instellingen aan te passen. Tevens kunnen het
gebruik en de distributie van data snel en eenvoudig worden gecontroleerd. Met
MDM hebben alleen geautoriseerde medewerkers toegang tot bedrijfsapplicaties en
data en is een scheiding tussen privé en zakelijk gebruik te realiseren.

Esther Kuijper, product manager UNIT4 IT Solutions: “De
strategische samenwerking met mITE opent voor ons de deur naar nieuwe
innovatieve oplossingen zoals Mobile Device Management van MobileIron. De
technologie van MobileIron sluit naadloos aan bij de aanpak en visie van UNIT4.
Het Nieuwe Werken wordt steeds vaker omarmd, waardoor anytime- anyplace en vaak
ook op any device werken gefaciliteerd moet worden door de ICT-organisatie. In
dat kader zijn onze klanten op zoek naar manieren om mobiele apparaten zakelijk
in te zetten en te beheren. Hierin voorziet de MDM-tool van  MobileIron uitstekend. Bovendien hebben UNIT4 en mITE grote overeenkomsten in de visie op dienstverlening aan klanten.”

“We zijn erg tevreden over de samenwerking met UNIT4”,
aldus Mart Groot, managing director van mITE. “Net zoals binnen onze
organisatie stelt UNIT4 het belang van de klant centraal en beide organisaties
hebben kennis, flexibiliteit en aanpassingsvermogen als kernwaarde opgenomen.
Door deze samenwerking is het mogelijk belangrijke leveranciers en partners in
de industrie optimaal te kunnen bedienen.”

 • slide image
 • slide image
 • slide image
 • slide image
 • slide image
 • slide image
 • slide image
 • slide image
 • slide image
CONTACT

Heeft u vragen over Enterprise Mobility en wilt u weten wat mITE voor u kan betekenen? Neem dan direct contact met ons op.

Stel uw vraag

Twitter
little triangle

Volg ons

Nieuws

Vodafone mikt met overname mITE op koppositie in beheer zakelijke mobiele apparaten

Overname past in missie om potentieel van mobiel werken optimaal te benutten

Amsterdam/IJsselstein, 30 september 2015Vodafone Nederland heeft de zakelijke ICT-dienstverlener mITE overgenomen, een van de belangrijkste spelers in Nederland op het gebied van advies, verkoop, implementatie en ondersteuning van Enterprise Mobility Management. Enterprise Mobility Management (EMM) is de verzamelnaam voor het beheer en de beveiliging van mobiele apparaten in een zakelijke omgeving. Uit onderzoek van Vodafone blijkt dat de vraag naar dit soort diensten stijgt doordat de beveiliging van smartphones en tablets een van de belangrijkste punten op de IT-agenda is en bedrijven hun medewerkers buiten kantoor optimaal gebruik willen laten maken van de mogelijkheden die hun mobiele apparaat biedt. Daarnaast besteden zij het beheer van dit soort complexe diensten liever uit. De overname is een belangrijke stap in Vodafone’s strategie om het aanbod van vaste en mobiele zakelijke telecomdiensten verder te integreren en uit te breiden. 

Op dit moment gebruikt circa 20% van de Nederlandse organisaties EMM-diensten, zoals AirWatch of MobileIron. Onderzoeksorganisatie IDC meldde vorig jaar dat nog eens de helft van de Nederlandse organisaties de komende jaren een EMM-oplossing overweegt te implementeren. Productiviteitswinst is volgens hetzelfde onderzoek daarvoor de belangrijkste drijfveer. EMM stelt organisaties niet alleen in staat om de smartphones en tablets van hun medewerkers op afstand te beveiligen, maar het laat hun medewerkers onderweg ook efficiënter werken, bijvoorbeeld door het beheer van zakelijke apps en bedrijfsinformatie. Met EMM kunnen apps zoals Salesforce.com naar een toestel worden gepusht en hebben salesmedewerkers bijvoorbeeld altijd de meest actuele prijslijsten beschikbaar op hun smartphone of tablet.

One-stop-shop voor zakelijke klanten

De kennis en ervaring op het gebied van advies, verkoop, implementatie en beheer van EMM die mITE in de afgelopen tien jaar heeft opgedaan, sluiten naadloos aan op het bestaande EMM-portfolio en de mobiele en geïntegreerde zakelijke telecomdiensten van Vodafone. Zakelijke Vodafoneklanten kunnen nu bij één leverancier terecht voor een combinatie van al deze diensten, met één aanspreekpunt, één servicecontract en één rekening. Vodafone richt zich hiermee op zowel het mkb als de grootzakelijke markt; alle organisaties met meer dan 30 werknemers.  

“Bedrijven willen het potentieel dat het gebruik van mobiele apparaten in hun organisatie hen biedt, optimaal benutten,” zegt Alexander Saul, directeur zakelijke markt bij Vodafone Nederland. “Daarvoor is het belangrijk dat medewerkers hun smartphone of tablet voor veel meer gaan gebruiken dan alleen het checken van hun e-mail of agenda. Maar als als ze die apparaten intensiever gaan gebruiken, zijn goede bescherming van belangrijke bedrijfsinformatie en snelle en eenvoudige toegang tot relevante apps essentieel. We zien dat steeds meer zakelijke klanten hier om vragen. Ik ben blij dat we met de overname van mITE hen nu nog beter kunnen helpen op het gebied van Enterprise Mobility Management.” 

Mart Groot, ceo van mITE: “Onder de vlag van Vodafone zijn we in staat om de groeiende vraag naar Enterprise Mobility Management-oplossingen in de zakelijke markt te beantwoorden. Samen zullen we versneld de diensten uitbreiden en verder professionaliseren om op die manier de markt proactief te bedienen. We kijken ernaar uit om samen met onze nieuwe collega’s nog meer organisaties op een veilige en effectieve manier mobiel te laten werken.” 

Verdere versterking op zakelijke markt

De overname van mITE is een verdere versterking van Vodafone’s positie in de zakelijke markt voor mobiele en geïntegreerde telecomdiensten. In 2006 nam het The Network Factory over, waardoor zakelijke klanten ook voor vaste telecomdiensten bij Vodafone terecht konden. In 2010 ging de provider een samenwerking aan met Eurofiber, voor de uitrol van vaste glasvezeldiensten naar bedrijven. In 2012 volgde de overname van TeleSpectrum, waarmee Vodafone de ambitie heeft om marktleider in hosted telefonie te zijn. Vorig jaar volgde de overname van Nexct, een van de Nederlandse marktleiders in het implementeren van Unified Communications-diensten op basis van Skype for Business.

Over Vodafone Libertel B.V.

Vodafone Nederland is het tweede mobiele telecommunicatiebedrijf in Nederland op basis van omzet en winstgevendheid en heeft 5,2 miljoen klanten per 30 juni 2015. De hoofdkantoren zijn gevestigd in Amsterdam en Maastricht en er zijn kantoren in Eindhoven, Capelle aan den IJssel, Bodegraven en Amstelveen. Vodafone Nederland maakt deel uit van Vodafone Group, in omzet een van 's werelds grootste mobiele telecommunicatiebedrijven, met 449 miljoen mobiele klanten en 12 miljoen vaste-breedbandklanten per 30 juni 2015. Vodafone heeft mobiele netwerken in 26 landen, werkt samen met nog eens 55 mobiele netwerken wereldwijd en is actief als aanbieder van vast breedband in 17 landen. Voor meer informatie, ga naar www.vodafone.nl en www.vodafone.com.

mITE Systems tekent alliantie contract met Mobco, Nomasis en EBF

Om samen sterker te staan op het gebied van Enterprise Mobility in Europe gaan mITE Systems (NL), Mobco (B), Nomasis (CH) en EBF (D) samen een alliantie aan onder de naam The EMEA, The Enterprise Mobility Expert Alliance.

Door de samenwerking zullen de 4 experts betere dienstverlening kunnen leveren naar hun klanten. Uitwisseling op het gebied van technische informatie (upgrades, functionaliteiten, best practices, etc.), delivery, service portfolio, marketing, vendor relaties en meer zullen gaan zorgen voor een een bredere en kwalitatief betere service naar alle klanten.

Vandaag bundelen zij hun krachten via “EMEA” of Enterprise Mobility Expert Alliance.

De EMEA alliantie zal zo het grootste team van mobility experts in Europa verenigen, dit heeft de volgende voordelen voor de klanten van elk van de leden van de alliantie:

 1. Betere en snellere dienstverlening dankzij een efficiënte uitwisseling van technische informatie tussen de leden van EMEA.
 2. Lokaal wordt internationaal, met mobility expertise in de aangesloten landen door een vertrouwde partner.
 3. Uitgebreider mobile IT portfolio van producten en diensten.

 

Peter-Marc Krombos, consultant bij mITE Systems BV, wereldwijd de eerste ATP voor MobileIron

IJsselstein, 13 maart 2015

’s Werelds eerste Authorised Trainings Partner voor MobileIron

mITE Systems is al een aantal jaren een vaste partner voor MobileIron in Nederland. Vanuit onze Academy voor Enterprise Mobility, onderdeel van mITE Systems, gaven we al trainingen aan onze MobileIron klanten, maar vanaf vandaag kunnen we met trots melden dat Peter-Marc Krombos, consultant en trainer binnen mITE Systems, nu officieel de eerste ATP’er is van MobileIron wereldwijd.

Wat betekent dit voor u en ons?

Als ATP’er hebben we de officiële goedkeuring vanuit MobileIron voor het geven van de Fundamentals en Support Specialist trainingen. Dit kan rechtstreeks via de Academy voor Enterprise Mobility of via de MobileIron University. Daarnaast kunnen we de trainingen van de MobileIron University eventueel overnemen.

Over mITE

mITE staat voor Mobile IT en Telecom. Het bedrijf is specialist op het gebied van Enterprise Mobility oplossingen voor bedrijven. mITE biedt advies, opleidingen, consultancy, projectmanagement, implementatie en operationeel management van smartphones, tablets, mobiele applicaties en “bring-your-own-device” (BYOD). mITE’s diensten zijn erop gericht bedrijven succesvol te laten werken met mobiele technologieën om Het Nieuwe Werken te realiseren, en deze te beheren tijdens elke fase van de mobiele lifecycle. Hierbij staan de ambities, de informatie- en communicatiebehoeften van de klant centraal. mITE is een Nederlands bedrijf en heeft in de afgelopen 12 jaar meer dan 300 bedrijven geholpen met het faciliteren van mobiel werken.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mITE Systems B.V.            

Kronenburgplantsoen 10

3401 BP  IJSSELSTEIN (UTRECHT)

 

Contactpersoon: Kim Döll, manager Marketing & Communicatie

Telefoon: 085 – 4010380

Mobiel: 06-24987615

Email: k.doll@mite.nl

Website: www.mite.nl

 

 

 

Meer nieuws

Blog

IPO MobileIron

De  recentelijke aankondiging van MobileIron om voor een IPO (Innitial Public Offering) te gaan is een duidelijke deviatie van haar naaste concurrenten zoals Zenprise, Fiberlink en Airwatch die in de afgelopen 14 maanden zijn overgenomen door grote spelers zoals Citrix, IBM en VMware -  (SAP had in 2011 al Sybase / Afaria – MDM overgenomen). De intenties en ambities van MobileIron liggen voor deze markt zeer hoog en is ook begrijpelijk als je kijkt naar de samenstelling van het managementteam en hun achtergrond.

Voor MobileIron’s management team is deze markt geen onbekende en is de visie, strategie en vermogen om haar groeiambitie op eigen kracht waar te maken zeer realistisch. Naast Good Technologies, is MobileIron momenteel de enige partij met een volledige focus en strategie op Enterprise Mobility en wordt niet gehinderd door acquisitie uitdagingen op het vlak van integratie op product, strategie en organisatie niveau!

 

Meer informatie is te lezen in het artikel op onze site:

http://www.mite.nl/nieuws

 

U zult wellicht de stelling delen dat het in de ICT hard gegaan is de afgelopen jaren. Snellere computers (de Wet van Moore lijkt nog immer van toepassing), plattere schermen, intuïtievere software en steeds meer features in onze smartphones, tablets en zelfs smarthorloges.

Maar in hoeverre helpen deze zaken nu om ons werk efficiënter te doen? Mijn WordPerfect tekstverwerker draaiende onder DOS startte net  zo snel op als het Office pakket dat ik nu gebruik. Je zal nog opkijken van het aantal mensen dat dagelijks het sinds 1980 geïntroduceerde Teletekst raadpleegt, zelfs via een modern app. En waarom moet ik nog steeds honderden keren per jaar mijn NAW- en/of bankrekening- gegevens invoeren als ik online iets boek of koop?

Natuurlijk zijn veel zaken makkelijker geworden, zeker rondom het gebruik van de smartphone en de bijbehorende apps. Met name rondom ‘location based servces’ en kleine betalingen worden er stappen gemaakt. Een terrasje boeken en meteen afrekenen, het dichtstbijzijnde en goedkoopste tankstation vinden, snel een foto delen of een klein bedrag overmaken, waren jaren geleden zaken die veel meer tijd kostte. Een app zoals Evernote, neemt bij het aanmaken van een nieuwe notitie automatisch de lokatie en je geplande meetingdetails over en dat scheelt veel tikwerk. Er zijn diverse navigatie apps die afhankelijk van je actuele lokatie en het tijdstip, een aanname doen van je bestemming en zelfs leren welke (afwijkende) route je prefereert.

Veel van onze dagelijkse handelingen zijn in patronen te vangen en de kunst is om deze te herkennen en hoe om te gaan met afwijkingen hierop. Hiermee kom je in de buurt van ‘meedenken’ met de gebruiker. De kamerthermostaat Nest is een voorbeeld hiervan; deze leert wanneer je thuis bent en past de verwarming hierop aan. Google’s Now is een app die probeert met je mee te denken, door zaken als nieuws, verkeer en agenda te analyseren. Zo geeft het je een kwartier eerder dan je gebruikelijke vertrektijd een seintje, als er op je route naar huis meer file staat dan normaal. 

Zoals velen zullen weten zijn er veel initiatieven die ons het leven makkelijker zouden moeten maken, zoals Google Glass, of Samsung’s‘auto-scroll’ die de browser automatisch laat scrollen  als je ogen onderaan het scherm zijn aanbeland. Dit laatste beviel mij echter niet zo; soms kijk je inderdaad naar beneden maar wens je niet te scrollen.

En dit laatste is nu juist de kunst van het ‘automatiseren’. Hoe ga je om met afwijkende patronen; als iets 10x goed voorspeld wordt, dan wordt het plezier dat je daarvan hebt direct overschaduwt als het een keertje niet klopt. 

Daarnaast kun je als gebruiker zelf ook diverse zaken regelen; mijn smartphone start automatisch de KM-registratie als mijn carkit connect op maandag tm vrijdag, zet mijn beltoon automatisch op ‘stil’ als ik bij een bekende klant ben en de webradio thuis schakelt uit als er geen Bluetooth-telefoons meer aanwezig zijn. En nog een handige: zolang je smartphone beweging detecteert (m.b.v. de G-sensor) nadat het scherm aansprong, blijft het scherm aan.

Zakelijk zijn er nog maar weinig goede apps die proberen een voorspelling te doen op basis van gedrag of locatie. En dat is vreemd, aangezien juist hier is geldt: tijd = geld.

Maar wie kan er nu echt met je meedenken?

Enterprise Mobility Management als pleister voor al uw mobility uitdagingen?

Afgelopen weekend kwam mijn jongste dochter huilend naar mij toe. Ze had haar knie gestoten en vroeg om een pleister. Na een uitvoerige inspectie van de knie mocht ze, nog steeds na-hikkend, een mooie prinsessenpleister uitzoeken. Pleister geplakt, lachende dochter en papa had de uitdaging toch maar weer snel onder controle.

En dit is eigenlijk ook waar ik dagelijks mee te maken heb in mijn klantgesprekken.  Nee, niet in de vorm van huilende kinderen, maar wel met ICT organisaties die met de handen in het haar zitten door alle smartphones en tablets die hun weg hebben gevonden binnen het bedrijf.

Door de “consumerization of IT” ontkomen bedrijven er  gewoonweg niet aan dat de eindgebruikers slimmer worden. Dit brengt met zich mee dat er niet meer wordt gevraagd  of ze mobiele devices mogen gebruiken, ze gebruikenze gewoon, al dan niet aangeboden door het management.  Doordat de IT afdeling gewend is om controle te hebben over vrijwel alle assets binnen een bedrijf, is de komst van deze “new generation” een verschrikkelijke hoofdbreker die door veel bedrijven wordt opgelost met een technische pleister;  Mobile Device Management (MDM). 

Dit is een goede stap voorwaarts die bedrijven in staat stelt om een infrastructuur in te richten voor alle mobiele devices, zowel company als  personaly owned. Maar wat is nu de tekortkoming van deze pleister? Hij stopt het bloeden maar  voorkomt niet dat je je weer stoot. En vooral dat laatste, je als bedrijf weer stoten, is iets waar IT afdelingen zich tegen moeten wapenen. Het is lastig.Vooral als je je bedenkt dat IT afdelingen, in soms maar 1 jaar tijd, eenzelfde functionele, stabiele en beveiligde omgeving moeten bieden voor mobiele devices als dat ze voor de traditionele  IT middelen kunnen aanbieden (waar ze overigens in veel gevallen 20 jaar over gedaan hebben).

Mijn advies is dan ook om de aandacht te verleggen van het probleem naar wat enterprise mobility voor de organisatie kan betekenen. Oftewel, neem de uitdaging serieus en neem mobiel werken mee in het strategisch ICT beleid. Dit zal IT afdelingen voorbereiden op het moment dat gebruikers meer willen dan mobile email alleen.

Ook ik bedacht me net op tijd. Afgelopen weekend stond jongste dochter weer op de bovenste treden van de stelten. Ik heb haar geleerd om eerst op de onderste treden van de stelten te  lopen.

Mart Groot
CEO & Co-Founder at mITE Systems

Alle berichten

Aanmelden voor onze nieuwsbrief